Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στον Παιδικό Σταθμό Θερμης

Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης ξεκίνησε στον παιδικό σταθμό της Θέρμης. Στόχος είναι να έρθει το παιδί σ’επαφή με τον κόσμο των βιβλίων μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια. Να μάθει να το αγαπά, να το φροντίζει, αλλά και να αρχίσει να μαθαίνει την ευθύνη της επιστροφής του βιβλίου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην βιβλιοθήκη - πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Τα παιδιά περιηγήθηκαν σε όλη την βιβλιοθήκη. Στην συνέχεια γνώρισαν το τμήμα παιδικών βιβλίων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν κ το περιβάλλον της βιβλιοθήκης, την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου του Πολιτιστικού Κέντρου, της  Αντιγόνης, η οποία αφού εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο δανεισμού βιβλίων, τους διάβασε ένα πολύ ωραίο παραμύθι, συζήτησε μαζί τους, μας δάνεισε ένα βιβλίο με τίτλο “Η βιβλιοθηκονόμος της Βασόρας” που είναι αληθινή ιστορία του Ιράκ.
Τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την άνοιξη με περισσότερες εκπλήξεις από τον κόσμο των βιβλίων. Και να μην ξεχνάμε: Ένα βιβλίο που μαγεύει όνειρα στο νου φυτεύει. Και στο ταξίδι της ζωής πιστά μας συντροφεύει! (Ευγένιος Τριβιζάς)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές