Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το Φεβρουάριο έχουμε θέμα τις … μάσκες!


Οι μάσκες ήταν το θέμα των παιδικών εργαστηρίων που διοργανώνουν οι δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου θέρμης σε συνεργασία με τις κατά τόπους σχολικές μονάδες για τον Φεβρουάριο. Στις τέσσερις συναντήσεις, που διοργανώθηκαν στα Βασιλικά, τα παιδιά «γνώρισαν»  μάσκες, προερχόμενες από διάφορους πολιτισμούς, που άλλοτε συνδέονται με τη μαγεία, τη δύναμη, την εξουσία και άλλοτε με τους μύθους, την εξουσία, το χορό και την ψυχαγωγία. 
Σε κάθε συνάντηση, που αποτελούνταν από δύο μέρη τα παιδιά γνώριζαν τις παραδόσεις, τους μύθους και τη συμβολική σημασία της μάσκας στον πολιτισμό που «εξερευνούσαν» και στη συνέχεια κατασκεύαζαν μάσκες από διάφορα υλικά ανακύκλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι θεματικές αυτές συναντήσεις πραγματοποιούνται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη –Πινακοθήκη, τις κατά τόπους δημοτικές βιβλιοθήκες στα Κέντρα Πολιτισμού, τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με  το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος  με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου