Στο εκχιονιστικό όχημα “Snow Plow” έδωσαν κίνηση τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο των μαθημάτων ρομποτικής

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα ρομποτικής των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Θέρμης και του Νέου Ρυσίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με τη λειτουργία του Ρομπότ “Snow Plow”. 
Μέσα από παιχνίδι με τουβλάκια Lego κατάφεραν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους να κατασκευάσουν το δικό τους εκχιονιστικό όχημα, να το προγραμματίσουν δίνοντας κίνηση και ζωή στη δική τους κατασκευή.
Το Snow Plow έκανε τους ελιγμούς του στο εργαστήριο Ρομποτικής των ΚΔΑΠ, ενώ τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα ρομποτικής, γνώρισαν την κατασκευή και λειτουργία του Snow Plow, το πώς στην πορεία μαζεύει ό,τι βρίσκει στο δρόμο του. Το Snow Plow, το εκχιονιστικό όχημα, στο πλαίσιο της διαδασκαλίας, ετοιμάστηκε ώστε να καθαρίσει και το εργαστήριο Ρομποτικής.

Ειδικότερα, μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής των ΚΔΑΠ Θέρμης και Νέου Ρυσίου, τα παιδιά, έχοντας ως στόχο να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους.
Κατασκευάζοντας απλά, αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μας μηχανικοί, μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών, που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.
Το LEGO Early Simple Machines είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για τη διδασκαλία των μαθητών, σχετικά με το πως λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή. Με το συγκεκριμένο πακέτο τα παιδιά κατασκευάζουν, πειραματίζονται, βρίσκουν λύσεις, ταξινομούν και μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι απλές και αυτοτροφοδοτούμενες μηχανές είναι εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO με τα οποία οι μαθητές δημιουργούν κατασκευές κλιμακωτής δυσκολίας μπαίνοντας έτσι σε πιο σύνθετες έννοιες της μηχανικής, της φυσικής και της γεωμετρίας,όλα προοίμια της ρομποτικής που θα ακολουθήσει έχοντας πολλαπλά οφέλη όπως:
• Εξερεύνηση των απλών μηχανημάτων, των μηχανισμών και των δομών
• Πειραματισμός με ισόρροπες και ανισόρροπες δυνάμεις
• Κλίμακες βαθμονόμησης
• Μετάδοση κίνησης (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες, άξονες)
• Μέτρηση απόστασης, χρόνου, ταχύτητας, βάρους, εμβαδού & περιμέτρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές