Ρομποτική, πιλάτες και ανοιξιάτικες δημιουργίες για τα παιδιά στα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης

Ένα όχημα Buggy, έτοιμο να μπει στην πίστα, κατασκεύασαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο ρομποτικής των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης στο Ν. Ρύσιο και τη Θέρμη. Μέσα από παιχνίδι με τα LEGO και με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, τα παιδιά κατάφεραν να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο buggy, να το προγραμματίσουν και με την προσαρμογή του αισθητήρα κίνησης να του δώσουν ζωή.
Μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής των ΚΔΑΠ Θέρμης και Ν.Ρυσίου, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Οι “μικροί μηχανικοί” μαθαίνουν τη χρησιμότητα και τη λειτουργία απλών μηχανών, αλλά και πιο περίπλοκων μηχανισμών.
Στα Κέντρα Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης, της Πόλης πο Μαθαίνει, φροντίζουμε να καλύπτουμε όλα τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Όσα έχουν καλλιτεχνική διάθεση καλωσορίζουν την άνοιξη με χειροτεχνίες και κατασκευές. Ενώ για τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα junior pilates ισχύει το ρητό “Νους υγειής εν σώματι υγιει”.
Ο δήμος Θέρμης μέσω των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής λειτουργεί τέσσερες μονάδες, τα ΚΔΑΠ Βασιλικών, Ν. Ρυσίου, Καρδίας και Τριλόφου. Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης είναι οι χώροι που τα παιδιά συναντιούνται και συναναστρέφονται με φίλους και συμμαθητές, σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης, φροντίδας και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες αναπτύσσουν και εξελίσσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Στα ΚΔΑΠ τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από οργανωμένες ομάδες με δράσεις όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές και κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνο χορό, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, στόβο, ρομποτική και εργαστήρια πληροφορικής και οι γονείς εξυπηρετούνται στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους έχοντας στη διάθεσή τους ένα δημιουργικό & ασφαλή χώρο παραμονής των παιδιών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές