«Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια»… Συναυλία κοινωνικής Μουσικοθεραπείας του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»


Στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στις 18:00, η Συναυλία κοινωνικής Μουσικοθεραπείας του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», με τίτλο «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια». Μέσα από γνωστά τραγούδια αλλά και μέσα από τα τραγούδια που τα ίδια τα παιδιά συνέθεσαν στη διαδικασία του «Songwriting», με θάρρος, δύναμη και ομορφιά εξωτερίκευσαν τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τις χαρές και τις λύπες της καθημερινότητάς τους εκφράζοντας τη βαθειά αλήθεια τους. Κι αυτή η αλήθεια μας άγγιξε όλους σε κάθε σπιθαμή της ψυχής μας.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το οπτικοακουστικό υλικό της Μουσικοθεραπεύτριας και των συνεδριών του εκάστοτε παιδιού, πάντα με την έγκριση των γονέων τους για την εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε σε όλα τα παιδιά η δυνατότητα να συμμετέχουν στο κοινωνικό γεγονός μιας συναυλίας, με σεβασμό πάντα τα όρια που τα ίδια τα παιδιά έθεσαν. Τη συναυλία επιμελήθηκε η Μουσικοθεραπεύτρια της δομής ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» κα Δανάη Γιωγιού, η οποία με πολύ περίσσευμα ψυχής δίδαξε, καθοδήγησε και ενθάρρυνε τα παιδιά στην προσπάθειά τους αυτή.
Πλήθος παιδιά από τα αδελφά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία «Δράση για το κάτι άλλο», ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Νεάπολης Συκεών, Κδαπ μεα Θεσσαλονίκης «ΚΥΚΛΟΣ» με τους φροντιστές και συνοδούς τους αντάμειψαν με συνεχές χειροκρότημα την εκδήλωση των παιδιών του «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ν.π.δ.δ. με αρμοδιότητα την Κοινωνική Πρόνοια και Προστασία «ΚΕ.ΚΟ.ΠΡΟ» Δήμου Θέρμης, κος Πασχάλης Αναγνώστου και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Στέλιος Αποστόλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Λιάντας, η πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.ΚΟ.ΠΡΟ και δημοτική Σύμβουλος κα Άννα Μίχου καθώς και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θέρμης κος Ανδρέας Βιολιτζής. Ιδιαίτερη τιμή και χαρά έδωσε η παρουσία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. κας Θεοδώρας Ψαλτοπούλου, με ειδικότητα Μουσικοθεραπείας στην Ειδική Αγωγή, καθώς και πολλών φίλων Πανεπιστημιακών από το χώρο της Μουσικοθεραπείας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές