Κλασσικός αθλητισμός, αθλοπαιδιές και πιλάτες στα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης




Νους υγειής εν σώματι υγιει” για τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης με κλασσικό αθλητισμό, πιλάτες και αθλοπαιδιές. Στα ΚΔΑΠ Θέρμης, Τριλόφου, Βασιλικών και Ν. Ρυσίου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο είδος και την ποιότητα των δραστηριοτήτων, στις εκπαιδευτικές πρακτικές και τα μέσα, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τις δομές.
Στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», ο αθλητισμός πραγματοποιείται μέσω των τμημάτων Ενόργανης Γυμναστικής και παιδικού Pilates καθώς και των βασικότερων Αθλοπαιδιών, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλλεϋ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ,.
Παράλληλα, στα τμήματα του κλασσικού αθλητισμού τα παιδιά εισάγονται στο τρέξιμο, το άλμα και τη ρίψη. μέσω απλών ασκήσεων υπό μορφή παιχνιδιού, καθώς αποτελούν βασικά κινητικά στοιχεία σε μεγάλο αριθμό αγωνισμάτων.Στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες όπως της ρομποτικής, της πληροφορικής κλπ αλλά και η παροχή ερεθισμάτων και ευκαιριών που ενδυναμώνουν την αθλητική, καλλιτεχνική κουλτούρα αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών.
Είναι βέβαιο πως η εκμάθηση των ποικίλων μορφών και η πρακτική εφαρμογή των δρομικών, αλτικών και ριπτικών ασκήσεων που καλύπτεται από τον κλασσικό αθλητισμό συμβάλλουν ουσιαστικά στην αρμονική σωματική ανάπτυξη και φυσικά στη βελτίωση της υγείας και των φυσικών ικανοτήτων των παιδιών.
Η διαμόρφωση πολύτιμων ιδιοτήτων του χαρακτήρα όπως η καρτερικότητα, ο αυτοέλεγχος, η αυτοσυγκέντρωση, η αποφασιστικότητα και η αναγνώριση της αξίας της πειθαρχίας και της τάξης μέσω της εξάσκησης στον κλασσικό αθλητισμό είναι επίσης σημαντική.
https://www.facebook.com/kdap.dimou.thermis/videos/222161895198300/?q=%CE%BA%CE%B4%CE%B1%CF%80%20%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85%20%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B7%CF%82

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές