Διάκριση για τους Lego Maniacs και την «έξυπνη βρύση» στο διαγωνισμό ρομποτικής της First Lego League


Πρώτοι ανάμεσα σε 64 ομάδες, αναδείχθηκαν οι Lego Maniacs στο διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα κατάφεραν είναι η ιδέα που παρουσίασαν, «Η έξυπνη βρύση». Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το νερό και η διαχείρισή του, η υδροδυναμική ή Hydro Dynamics και η ομάδα ρομποτικής Lego Maniacs παρουσίασε μία καινοτόμο λύση μας για τον διαγωνισμό FLL 2018. Η ομάδα μας προσπάθησε να βρει μια λύση για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στα νοικοκυριά.

Στην ομάδα συμμετέχουν παιδιά από το Κάτω Σχολάρι και το Τριάδι. Τα μέλη της ομάδας είναι οι Κώστας Βασιλείου, Δημήτρης Μπουφιδης, Χρήστος Βασιλείου , Σταύρος Κουνατίδης, Γιώργος, Μηλιοπουλος, Ερασμινη Μπουφιδου, Κατερίνα Σταμούλη , Γιώργος Τούτος, Πέτρος Τσιομπανης και Ζαφείρης Φωτίου.

Το FLL ή αλλιώς First Lego League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.
Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της Lego(R) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 - 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.

Ρομποτική και διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι, έρευνα και προσωπικές αξίες είναι λέξεις που ορίζουν το First Lego League. Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής που έρχεται στην Ελλάδα μέσω της eduACT φέρνοντας την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα.
Προσφέροντας, χρήσιμες δεξιότητες για το επαγγελματικό μέλλον, κίνητρο στην μάθηση, ωφέλημα για τον χαρακτήρα του παιδιού core values και εφευρετικότητα, πολύ εφευρετικότητα! Και όλα αυτά μέσα από μερικά τουβλάκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές