Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας 2018 «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»



"Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της φετινής έβδομης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, & Δημιουργικότητας 2018. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, οι δημοτικές βιβλιοθήκες της ΔΕΠΠΑΘ θα υποδεχτούν τα παιδιά για να ανακαλύψουν τα μυστικά του υπέροχου κόσμου που μας περιβάλλει μέσα από την παρατήρηση, τη μέτρηση και την καταγραφή δεδομένων σε διάφορα πεδία όπως βιολογία, μαθηματικά, λογοτεχνία, καλές τέχνες, φυσική, χημεία, μαγειρική. 
Μέσα στις Βιβλιοθήκες, που αποτελούν τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο. Αυτή η καλοκαιρινή εκστρατεία μάθησης θα ξεκινήσει “επισήμως” από την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 18:00 με μια γιορτή έναρξης στη δημοτική βιβλιοθήκη -πινακοθήκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.  

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δ.Ε.Β,  για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας και Δημιουργικότητας» υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Στόχος της εκστρατείας, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, να ανακαλύψουν τα παιδιά τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.
Για την επιτυχία των δράσεών μας σημαντική  είναι όπως κάθε χρόνο  η πολύτιμη & δημιουργική  βοήθεια  της διαχρονικής & δομημένης ομάδας Εθελοντών-Εμψυχωτών. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης _Πινακοθήκης Θέρμης  .
Οδηγοί έμπνευσης  όπως πάντα  και  σ΄αυτή μας την προσπάθεια θα αποτελέσουν τα βιβλία των συλλογών του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.
Συντονιστής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας /
Ε.Β.Ε # K.E018.gr
Βαγιωνάς Χρήστος Π.Τ.Δ.Β.Θ
ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
Ταρακτσή Αντιγόνη,Στουγιάννη Αργυρώ,Χρήστου Μάριος
Βιβλιοθηκονόμοι Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Διάκριση για τους Lego Maniacs και την «έξυπνη βρύση» στο διαγωνισμό ρομποτικής της First Lego League