Παιδιά και γονείς υποδέχτηκαν το καλοκαίρι σε όλους τους παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θέρμης



Με όμορφες γιορτές, στις οποίες συμμετείχαν παιδιά, γονείς αλλά και φίλοι αποχαιρέτισαν τη σχολική χρονιά και υποδέχτηκαν το καλοκαίρι σε όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου. Στην Καρδία, τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού σΣταθμού υποδέχθηκαν, με χαρά, στην αυλή τους τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Καρδίας για να γνωριστούν καλύτερα. Την επομένη, τα παιδιά κάλεσαν τις οικογένειες τους για να παίξουν ξένοιαστα, καλοκαιρινά παιχνίδια. Στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Θέρμης τα παιδιά αποχαιρέτισαν το σχολείο τους με ένα πάρτυ. Τα παιδιά με τους γονείς και παπούδες του περιηγήθηκαν στα ελληνικά νησιά μέσα από μουσική, ποίηση, χορό και διάφορες αθλοπαιδίες όπως παιχνίδια, τσουβαλοδρομίες, διαδρομή με εμπόδια, ψάρεμα. Στο τέλος όλοι έγιναν μια παρέα, διασκέδασαν, χόρεψαν και κεράστηκαν ενώ αναμνηστικά και δωράκια περίμεναν τα παιδιά.
Στο βρεφονηπιακό σταθμό ” Nότες Στοργής” στο Πλαγιάρι, τα μεγαλύτερα παιδιά παρουσίασαν ένα διαδραστικό παραμύθι, “Το ταξίδι του σαλιγκαριού”, που αναδείχθηκε μέσα από ένα project. Τα παιδιά και οι δασκάλες σε συνεργασία με τους γονείς, περιηγήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσα από εικόνες, μουσική, χορό, ήθη, έθιμα και επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο. Τα μικρότερα παιδιά δεν έμειναν πίσω, Παρουσίασαν ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα ένα καλοκαιρινό όνειρο.
Με κέφι και χαρά τα παιδιά του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Βασιλικών υποδέχθηκαν τους γονείς και συγγενείς τους στην καλοκαιρινή γιορτούλα τους, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σταθμού.
Χρώματα και μουσικές ξεχύθηκαν από παντού και συντρόφευσαν αρμονικά τις κινήσεις των παιδιών που, για άλλη μια φορά, απέδειξαν σε όλους τους παρευρισκόμενους τι σημαίνει διασκέδαση.
Στο τέλος της γιορτής κεράστηκαν όλοι από τα υπέροχα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι  ίδιοι οι γονείς και φυσικά η ευχή  για ένα ξεκούραστο καλοκαίρι αντηχούσε στο χώρο. Τα “Ελαφάκια” και τα “Μελισσόπουλα” αποχαιρέτισαν μαζί το σχολείο στο πικ νικ που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Π.Σ. Ελαφάκια με την παρουσία των γονιών, των παπούδων και γιαγιάδων. Τα παιδιά παρουσίασαν τα μουσικοκινητικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει με τις παιδαγωγούς τους και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες, διαδρομή με εμπόδια και σκυταλοδρομία με σκεϊτμπορντ, τα οποία είχαν επιμεληθεί και συντόνισαν την ημέρα εκείνη οι τρεις γυμνάστριες των παιδικών σταθμών αυτών. Τα χαμόγελα των παιδιών και των μεγάλων ζωντάνεψαν για ακόμα μια φορά την αυλή του σχολείου και έδωσαν την υπόσχεση για μία μελλοντική συνεργασία το ίδιο ουσιαστική και δημιουργική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές