Τη Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ"



Μια παράσταση βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, ανέβασαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Θέρμης, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Θέρμης.
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Αγκαλιάζω” εργάστηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα και κατάφεραν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση που άγγιξε τις καρδιές μας. Η διασκευή και η προσαρμογή της ιστορίας έγινε από τη γυμνάστρια της δομής Μαρία Τσιακανίκα με βάση τις δυνατότητες των παιδιών του ΚΔΑΠ.
Μέσα από όλη την διαδικασία των προβών τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την έκβαση του θεατρικού έργου, ωφελήθηκαν σε γνωστικό επίπεδο αναπτύσσοντας λειτουργίες όπως η προσοχή, η μνήμη και η συγκέντρωση καθώς ωφελήθηκαν και σε κινητικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσμονή που χαρακτηρίζει μια τέτοια διαδικασία για τη δημιουργία του έργου, η χαρά της συμμετοχής κάτι που το διαπιστώνουμε κάθε φορά που ετοιμάζουμε μια παράσταση ακόμα και στα άτομα με πιο βαριά αναπηρία.
«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για τη δουλειά τους. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και η δημιουργική απασχόληση για τα άτομα με αναπηρία, και πόσο μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τη ζωή του καθενός» δήλωσε ο Πρόεδρος των Κέντρων Πρόνοιας κ. Πασχάλης Αναγνώστου στον χαιρετισμό του και στη συνέχεια ευχαρίστησε από καρδίας την πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη, τον ηχολήπτη στο Δημοτικό Θέατρο Γρηγόρη Μόσχου και τον παιδικό σταθμό “Μελισσόπουλα” για τη συνδρομή τους στην παράσταση. Αναφορά στο πολύτιμο έργο τους, από την πλευρά της ειδικότητας του καθενός, έγινε για όλο το προσωπικό της δομής αλλά και τους συνεργάτες που πρόσφεραν το χρόνο, τη διάθεση και την αγάπη τους σε αυτή τη προσπάθεια από την κ. Σταματία Βαλαβάνη, Ψυχολόγου της δομής.
Την εκδήλωση τίμησαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Δημοτική Σύμβουλος και έως πρόσφατα Πρόεδρος των Κέντρων Πρόνοιας Άννα Μίχου και ο Σύμβουλος του Νομικού Προσώπου και πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Θέρμης Ανδρέα Βιολιτζής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές