Διασυνοριακή εκπαίδευση για τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και σεμινάρια αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων σε μαθητές και πολίτες




 
Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας σημαίνει συνεχής και διαρκή εκπαίδευση. Πιστοί στο καθήκον τους, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης συμμετείχαν στο πρόγραμμα πέντε Ελληνικών Δήμων διασυνοριακής συνεργασίας με Βούλγαρους εθελοντές, το eOUTLAND, το οποίο, όπως είναι γνωστό, οργανώνει το Δίκτυο για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων της Πολιτικής Προστασίας (ΔΥΟΠΠ).

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τριήμερη εκπαίδευση στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας τον Ιανουάριο και πενθήμερη εκπαίδευση στην πόλη της Κομοτηνής τον Φεβρουάριο 2019, οι οποίες προσέφεραν στην Ομάδα των Εθελοντών μας, επιπλέον γνώσεις και εμπειρία. Για μία ακόμη φορά οι Εθελοντές της Θέρμης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων αναδείχτηκαν φαβορί της διοργάνωσης, ενώ η εμπειρία της οκταήμερης εκπαίδευσής τους ήταν ανεπανάληπτη.
Παράλληλα, η Ομάδα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης συνεχίζει την εκπαιδευτική της δραστηριότητα σε πολίτες και μαθητές της περιοχής μας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κύκλος εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Θέρμης , στο πλαίσιο της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί έμαθαν πώς να προετοιμάζονται και να αντιμετωπίζουν ένα σεισμό αλλά ταυτόχρονα και πώς να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες. Η εκπαίδευσή τους ολοκληρώθηκε με άσκηση σεισμού.
Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, οι Εθελοντική Ομάδα της Θέρμης, με δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προσφέρει στην έννοια του εθελοντισμού εξέχουσα σημασία, υπογραμμίζοντας με τις πράξεις της την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Η δημοτική αρχή Θέρμης τους ευχαριστεί για μία ακόμη φορά για τη σημαντική προσφορά τους και στον τομέα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές