Η Σημασία του Λαϊκού Παραμυθιού: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις σεμινάριο 200 ωρών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

 
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, ως Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας & Θρησκευμάτων του και ως Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης, διοργανώνει:

Σεμινάριο 200 ωρών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης με θέμα: «Η Σημασία του Λαϊκού Παραμυθιού: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», με δυνατότητα εξ αποστάσεως ή δια ζώσης παρακολούθησης στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.
Σκοπός του Προγράμματος είναι:
·         Να προσφέρει απαραίτητες γνώσεις για το ελληνικό λαϊκό παραμύθι και τη σχέση του με τα άλλα είδη της προφορικής μας παράδοσης καθώς και με τη μυθολογία.
·         Να διερευνήσει τις σχέσεις του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού με τα παραμύθια του κόσμου, και να εισαγάγει την βασική έννοια της παγκοσμιότητας / οικουμενικότητας των παραμυθιών.
·         Να εισαγάγει τις διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις στη μελέτη και την κατανόηση των παραμυθιών, των θρύλων και των μύθων, όπως η λαογραφική, ανθρωπολογική, ψυχαναλυτική κ.α.
·         Να βοηθήσει στην επιλογή παραμυθιακού υλικού για χρήση σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και σε διάφορα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Περισσότερες Πληροφορίες: http://llp.ihu.edu.gr/simlaikpar19/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το Φεβρουάριο έχουμε θέμα τις … μάσκες!

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές