1ου Δ.Σ. Πλαγιαρίου Δήμου Θέρμης στα πλαίσια του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +



Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκπαιδευτικές δράσεις που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ. Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης στα πλαίσια του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + στο οποίο συμμετείχαν από το Σεπτέμβριο 2017 μέχρι τον Ιούνιο 2019. Τίτλος του προγράμματος ήταν « Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction» και στόχο είχε την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους της τοπικής κοινότητας όπως επίσης και την προώθηση καλών πρακτικών σε σχέση με το περιβάλλον γύρω μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και των συνεργαζόμενων σχολείων από τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Τουρκία συμμετείχαν σε εκδρομές και διάφορα εργαστήρια κατά την περίοδο φιλοξενίας τους στο Πλαγιάρι από 28/10/2018 έως 3/11/2018. Οι δράσεις είχαν στόχο την αφύπνιση των μαθητών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος όπως και την προώθηση της πλούσιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς...



Από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην Τουρκία. Η αποστολή μας έτυχε θερμής υποδοχής. Επισκέφτηκε την πόλη της Ταρσού, το Πηγάδι του Αποστόλου Παύλου, τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και την Καππαδοκία.

Επίσης από τις 5 μέχρι τις 11 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία το τελευταίο ταξίδι του προγράμματος με προορισμούς την πανέμορφη Λισαβόνα, την ορεινή Σέϊα και τη Μεσαιωνική Σίντρα. Η φιλοξενία ήταν εκπληκτική και το τοπίο της ορεινής και αστικής Πορτογαλίας πανέμορφο.

Οι δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος θα συνεχιστούν και από το νέο σχολικό έτος με στόχο την αφύπνιση των συμπολιτών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου

Με πληθώρα δράστηριοτήτων αλλά και θέσεων άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης - Συνεχίζονται οι εγγραφές