Η πρώτη συνάντηση νέων του δήμου Θέρμης είναι πραγματικότητα





Περισσότεροι από 35 νέοι και νέες του Δήμου Θέρμης συμμετείχαν στην πρώτη δράση για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή του τόπου. Στόχος της δράσης ήταν η ενεργοποίηση των νέων και η κατάρτιση και υποβολή προτάσεων με στόχο την διαμόρφωση των προτεραιοτήτων που αφορούν τον νεανικό πληθυσμό στο Δήμο Θερμής. Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θέρμης και Μητρώου Εθελοντών για δράσεις της νεολαίας μας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν παρεμβάσεις μεταξύ άλλων από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Αποστόλου, τον Προϊστάμενο του τμήματος Παρακολούθησης Περιφερειακών δράσεων της Δ/νσης Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας κ. Μπάμπη Παπαϊωάννου και τον Αντιπρόσωπο της Νεολαίας Ελλάδος στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ζαφείρη Σιδηρόπουλο. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η σπουδαιότητα της συμμετοχής των νέων μας στη δημοκρατική ζωή κάθε κοινότητας καθώς και στις αποφάσεις και τις ενέργειες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και η συνεισφορά των νέων για την οικοδόμηση δημοκρατικών, συμμετοχικών και αειφόρων κοινωνιών.
 Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της συνάντησης – συζήτησης, οι νέοι μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μοιράστηκαν σε  ομάδες των 5 ατόμων και εργάστηκαν για την απάντηση ερωτημάτων σχετικά με το πλαίσιο της δημιουργίας ενός συμβουλίου νεολαίας, το όραμα και το ρόλο που επιθυμούν να διαδραματίσουν.
Το περασμένο Σάββατο έγινε το πρώτο βήμα για να αναδειχτούν τα όνειρα της νεολαίας μας. Σύντομα θα δοθεί νέα δυνατότητα στους νέους μας να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική μας κοινωνία και τους θεσμούς της, να ακουστούν περισσότερο οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να εκφραστούν θεσμικά, να διατυπώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Τριλόφου γνωρίζουν το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το Φεβρουάριο έχουμε θέμα τις … μάσκες!

Μέρα εθελοντισμού στο 1ο Δ.Σ.Πλαγιαρίου την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου